Interim Management

Ibland uppstår tillfälliga behov av erfarna och kompetenta chefer eller specialister i samband med övergångsperioder. Exempelvis vid föräldraledighet, sjukdom eller i väntan på rekrytering. Då kan en bra lösning vara att ta in en interimkonsult. Interim Management handlar ofta om akuta lösningar men är trots detta långt ifrån någon "quick fix". Tvärtom får du resultat som både är långsiktiga och bestående.

Interim Management - en kostnadseffektiv lösning

Fördelarna med Interim Management är många. Bland annat är det kostnadseffektivt, flexibelt och startsträckan är ofta kort. Tack vare interimkonsulternas höga kompetens blir resultaten varaktiga.

Tillfällen när en interimkonsult kan behövas:

  • Om en nyckelperson inom organisationen plötsligt försvinner
  • Om man vill genomföra snabba förändringar i verksamheten
  • Vid arbetstoppar och specifika projekt
  • Under en rekryteringsperiod

Kompetensutveckling - se filmen om Interim Management

I dagens klimat har företag sällan utrymme att stanna upp. I Veckans Affärers serie om kompetensutveckling delar vi med oss av vår erfarenhet om hur interimslösningar kan hjälpa företag att utvecklas. Även Liza Nyberg, VD på Landshypotek Bank, berättar om hur hon använder Interim Management som ett strategiskt verktyg. 

För mer information om Interim Management, kontakta Åsa Ollert, asa.ollert@amendo.se, telefon 08-611 91 31. 

Är du intresserad av att ta uppdrag hos oss som Interimkonsult? Gå gärna med i vår LinkedIn-grupp: Amendo interim management – Tillsättning av professionella chefer & specialister. Där hittar du intressant information och lediga tjänster samt får möjlighet att nätverka med andra i branschen.