TRAINEEPROGRAM INOM BANK OCH FÖRSÄKRING

Traineeprogram ger företag en unik möjlighet att fånga upp och knyta till sig nyexaminerade akademiker och studenter i början av sina karriärer. Vanligtvis varvas arbete med utbildning och traineen får arbeta med olika uppgifter inom företaget för att lära sig verksamheten från grunden och bygga nätverk inom bolaget. Traineeprogrammet pågår vanligtvis mellan några månader upp till ett år, och tanken är att traineen sedan kan fortsätta sin karriär inom företaget.

På Amendo Talents har vi ett brett nätverk över hela Sverige och många års erfarenhet av att rekrytera och coacha unga talanger inom främst bank, försäkring och management, men vi är även verksamma i andra branscher och sätter upp traineeprogram för bland annat ingenjörer och tekniska akademiker. Genom våra samarbeten med de främsta universiteten och högskolorna runt om i Skandinavien, tillsammans med vårt engagemang i olika arbetsmarknadsdagar och jobbmässor runt om i Sverige, har vi bra förutsättningar till att skapa traineeprogram som gynnar både organisationen och traineen.

SÅ FUNGERAR TRAINEEPROGRAMMET

Tillsammans med er skapar vi ett traineeprogram som utgår från era önskemål och förutsättningar och lägger upp en tidplan baserad på programmets storlek. Vi har erfarenhet av traineeprogram bestående av allt från en upp till drygt tjugo personer, så vare sig det handlar om volymrekryteringar eller enstaka kandidater är detta ett perfekt sätt att fånga in nya talanger.

Vi erbjuder annonsering i flera relevanta kanaler, som tillsammans med vårt breda nätverk och närvaro på universitet och högskolor ger dig utmärkta förutsättningar att nå ut till många kandidater. Vi skräddarsyr djupintervjuer som är anpassade efter tjänsten och era krav, sätter upp assessmentdagar och genomför individuella tester. Vi kan också hjälpa till att planera ett introduktionsprogram tillsammans med vårt affärsområde Advantage, för att ge era trainees bästa möjliga start.

TA HJÄLP I DE DELAR NI BEHÖVER

Har ni redan hittat kandidater och vill ha hjälp med extern bedömning? Vi erbjuder självklart delar av vår process för er som föredrar att göra vissa moment på egen hand.

  • Om ni själva har hittat kandidater men vill ha hjälp med djupintervjuer och tester är second opinion ett perfekt komplement till er egna process. Vi testar, intervjuar och återkopplar kring de kandidater ni valt ut. Läs mer om Second Opinion här.
  • Vi kan också hjälpa till att planera en assessment-dag och göra det första urvalet, eller någon annan del i rekryteringsprocessen som ni vill ha stöttning i.

Har ni önskemål om andra moment som ska ingå eller frågor kring hur ett eventuellt traineeprogram skulle kunna se ut på ert företag eller avdelning, tveka inte att höra av er till oss. Vi skräddarsyr program efter era förutsättningar - inget uppdrag är för litet eller för stort. Kontakta Magnus Holmqvist på magnus.holmqvist@amendo.se, 08-662 16 24 för mer information.