Redovisningsekonom till Nordea Liv & Pension Sverige

Nordea Liv & Pension Sverige

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort

Stockholm

Publiceringsdatum

2017-10-18

Ansök

Kontaktperson

Charlotte Umunna

Charlotte Umunna

Rekryteringskonsult
Tel: 08- 611 51 09
Mob: 076-777 51 08

Nu söker vi en redovisningsekonom till Nordea Liv & Pension Sverige! Nordea Liv & Pension Sverige är ett dotterbolag inom Nordea och erbjuder pensionssparande, kapitalförsäkringar samt sjuk- och livförsäkringar som riktar sig till både privatpersoner och företag. Nu behövs ytterligare en redovisningsekonom till Nordea Liv & Pension Sverige med inriktning mot redovisning och med ett intresse för ett omväxlande arbete och en fallenhet för planering och processer. I denna roll kommer du ha möjlighet att arbeta med många olika initiativ. Du är en del av funktionen Finance & Investment där även Chefsaktuarie, Business Control och Portföljförvaltning finns med. Som redovisningsekonom kommer du ingå i gruppen Redovisning och Finansiell kontroll och rapportera till redovisningschefen. Nordea Liv & Pension Sverige söker en driven, nyfiken person som har god förståelse för redovisning och du kommer vara drivande i frågor som i synnerhet berör gruppen Redovisning och Finansiell kontroll och i allmänhet övriga enheter internt på Nordea Liv & Pension Sverige.

Till hösten kommer Nordea Liv och Pension att flytta till trevliga lokaler inne i city!

Arbetsbeskrivning

I rollen ingår att:

• Ta eget ansvar för vissa bokslutsprocesser samt övergripande ansvar för att leda bokslutet och stänga böckerna korrekt inklusive all tänkbar analys.
• Delta i projekt, produktimplementeringar och andra initiativ med övriga funktioner i verksamheten.
• Initiera och driva igenom effektiviserings och processförbättringsinitiativ.
• Ta eget ansvar för vissa redovisningsfrågor och avstämningar.
• Vara delaktig i rapporteringsprocessen både legalt och internt
• Arbeta nära IT och investment operationsfunktionen med produkt, process och redovisningsfrågor

Kvalifikationer och egenskaper

För att vara framgångsrik i tjänsten söker vi dig som har en akademisk examen inom redovisning eller finans. Du har alternativt 5 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete inom Bank, Försäkringsbolag, Fondbolag, Pension, en större koncern eller som Revisor med 3-5 års erfarenhet av att ha granskat större bolag inom finans eller liknande. Vidare är du flytande i svenska och engelska både i tal och skrift. Du har rapporterat i en reglerad verksamhet eller koncern. Kunskap av rapportering till Finansinspektionen och IFRS är mycket meriterande och du har goda kunskaper i Excel. För att passa in på Nordea Liv & Pension Sverige så tar du initiativ, är ödmjuk och samarbetsvillig. För att klara av arbetsuppgifterna så ser vi att du är strukturerad, analytisk, har en samarbetsförmåga och är noggrann.

Känner du igen dig i detta så kan du vara personen som får denna möjlighet!

Om företaget

Nordea Liv & Pension är ett dotterbolag i Nordea. De erbjuder pensionssparande, kapitalförsäkringar, sjuk- och livförsäkringar. De riktar sig till både privatpersoner och företag och finns i Norden, Baltikum och Polen. I Sverige har de över en halv miljon kunder och är cirka 200 anställda. Verksamheten startade 1988.

Om Amendo

I denna rekrytering samarbetar Nordea Liv & Pension Sverige med Amendo Bemanning och Rekrytering. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via www.amendo.se. Du är välkommen med eventuella frågor till rekryteringskonsult Charlotte Umunna, charlotte.umunna@amendo.se.

Redovisningsekonom till Nordea Liv & Pension Sverige

  • Anställningsomfattning:
  • Heltid
  • Tjänstgöringsort:
  • Stockholm
  • Anställningsform:
  • Tillsvidareanställning
  • Publiceringsdatum:
  • 2017-10-18

Fyll i dina uppgifter

  • Godkända filformat: doc, docx, pdf, rtf, odf. Max 4MB
  • Godkända filformat: doc, docx, pdf, rtf, odf. Max 4MB
integritetspolicyn
Skicka Avbryt

Integritetspolicy

De uppgifter som du uppger i din ansökan lagras i vår databas för att vi ska kunna administrera din ansökan och matcha ditt CV med de rekryteringsuppdrag som vi är involverade i. Vårt dataregister samkörs inte med register från tredje part. Dina uppgifter kommer inte att lagras längre än nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla våra förpliktelser mot dig.

All insamling och behandling av personuppgifter sker i enlighet med bestämmelserna i personuppgiftslagen (PuL). Med personuppgifter avses alla uppgifter som kan användas för att identifiera en person, till exempel namn, hemadress och e-postadress. Med behandling av personuppgifter avses alla åtgärder som vidtas med personuppgifter såsom exempelvis insamling, lagring och bearbetning. Vill du veta mer om PUL? Läs vidare på www.datainspektionen.se

Enligt personuppgiftslagen 1998:204 (PuL) får ingen registrering ske utan personens medgivande. Om du samtycker till att dina uppgifter lagras så måste du markera kryssrutan för godkännande innan du skickar in din ansökan. Stäng

Tipsa
en vän

Skicka