Redovisningsekonom till Movestic - Liv & Pension

Movestic Livförsäkring AB

Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Tjänstgöringsort

Stockholm

Publiceringsdatum

2017-10-30

Ansök

Kontaktperson

Christos Voglis

Christos Voglis

Amendo Executive Search
Researcher
Tel: 08-585 649 60
Mob: 073-082 62 12

Om du är en kunnig, erfaren och dedikerad redovisningsekonom med erfarenhet av och ett genuint intresse för försäkringsbranschen och/eller bank och finans, kan det här vara tjänsten för dig. Ta chansen att få utveckla och utvecklas inom redovisningsarbetet hos oss, en trevlig arbetsplats där du tillsammans med kompetenta kollegor får bidra till att driva verksamheten framåt. De lägger stor fokus på förändringsvilja och kompetens och är idag 140 personer där många är specialister inom sina respektive områden, med stort affärs- och förändringsfokus. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Stockholm City, i trevliga lokaler på Birger Jarlsgatan 57.

Arbetsbeskrivning

Som redovisningsekonom hos Movestic ingår du i ett redovisningsteam på totalt fem personer. Du kommer att vara delaktig i hela flödet och får möjligheten att arbeta med redovisning, månads- och årsbokslut samt delta i upprättandet av årsredovisning och inkomstdeklaration. I rollen ingår även att rapportera till Finansinspektionen samt övrig myndighetsrapportering och koncernrapportering. De är en organisation i förändring och de tror att du vill vara med och driva den utvecklingen i rätt riktning, med förslag för nya rutiner, bygga processer och vidareutveckla arbetssätt.

I rollen ingår att:
- Delta i analysarbetet samt implementeringen av nya regelverk
- Se till att regler efterlevs och säkerställa kvalitet
- Modernisera och digitalisera arbetsmetoderna inom ekonomiområdet
- Agera som bollplank till redovisningschefen, övriga i ekonomiteamet såväl som i organisationen gällande rapporterings- och redovisningsfrågor
- Aktivt delta i samarbete med externa parter

När du arbetar på Movestic försvinner du inte i mängden utan syns och blir uppskattad för det arbete du gör. Det är korta beslutsvägar och du uppmuntras att engagera dig och påverka. På Movestic tror de på ett öppet och tillåtande arbetsklimat där du uppmuntras att dela med dig av tankar och idéer. Samarbete, både inom och mellan team, är en självklarhet.

Kvalifikationer och egenskaper

För att trivas i rollen ser vi att du är en ödmjuk och nyfiken person som trivs i en transaktionsintensiv miljö där du får utveckla och utvecklas, men också pendla mellan detaljer och helhet. Du har åtminstone 5 års erfarenhet inom branschen som redovisningsekonom och är trygg med områdets alla delar. Detta gör att du snabbt förstår processer, hjälper till där du behövs och gärna kommer med förslag på förbättringar.

Med en företagsekonomisk universitetsexamen eller motsvarande som grund tror vi även att du har arbetat med kvalificerad rapportering samt har relevant erfarenhet från försäkring eller bank/finans, alternativt bakgrund från redovisningskonsultsidan inom en revisionsverksamhet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, är en van användare av Excel och har överlag god systemvana.

Om företaget

Movestic har sedan starten 2000 vuxit från noll i förvaltat kapital till över 30 miljarder SEK och till en portfölj om 500 000 försäkringar genom att utmana branschen med entreprenörskap och affärmässighet i fokus. Nu står vi inför nästa utmaning - att omfamna och leda den digitala förvandlingen i branschen med utgångspunkt i kundens behov och framtida förväntningar.

Frågor och kontakt

Urval och intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan så fort som möjligt. Bifoga ditt CV och ett personligt brev. Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Christos Voglis, ansvarig rekryteringskonsult på Amendo Bemanning & Rekrytering, på Christos.Voglis@amendo.se.

Redovisningsekonom till Movestic - Liv & Pension

  • Anställningsomfattning:
  • Heltid
  • Tjänstgöringsort:
  • Stockholm
  • Anställningsform:
  • Tillsvidareanställning
  • Publiceringsdatum:
  • 2017-10-30

Fyll i dina uppgifter

  • Godkända filformat: doc, docx, pdf, rtf, odf. Max 4MB
  • Godkända filformat: doc, docx, pdf, rtf, odf. Max 4MB
integritetspolicyn
Skicka Avbryt

Integritetspolicy

De uppgifter som du uppger i din ansökan lagras i vår databas för att vi ska kunna administrera din ansökan och matcha ditt CV med de rekryteringsuppdrag som vi är involverade i. Vårt dataregister samkörs inte med register från tredje part. Dina uppgifter kommer inte att lagras längre än nödvändigt för att vi ska kunna uppfylla våra förpliktelser mot dig.

All insamling och behandling av personuppgifter sker i enlighet med bestämmelserna i personuppgiftslagen (PuL). Med personuppgifter avses alla uppgifter som kan användas för att identifiera en person, till exempel namn, hemadress och e-postadress. Med behandling av personuppgifter avses alla åtgärder som vidtas med personuppgifter såsom exempelvis insamling, lagring och bearbetning. Vill du veta mer om PUL? Läs vidare på www.datainspektionen.se

Enligt personuppgiftslagen 1998:204 (PuL) får ingen registrering ske utan personens medgivande. Om du samtycker till att dina uppgifter lagras så måste du markera kryssrutan för godkännande innan du skickar in din ansökan. Stäng

Tipsa
en vän

Skicka